Ny kollega till kul kansli där alla gör skillnad!

2018-03-07 Bröstcancerförbundet söker en ekonomiansvarig. Är det du? Eller någon du känner? Dela gärna! Alla frågor och ansökningar via Harvey Nash.

Gå direkt till platsannonsen på Harvey Nash:s webbplats

Eller läs om tjänsten här:

Rollbeskrivning
Bröstcancerförbundet har under senaste året genomgått en förändrings- och utvecklingsresa i syfte att förtydliga och stärka sitt uppdrag vilket bl a inneburit att kansliet berikats med ett antal nyckelroller och fler medarbetare. Nu önskar Bröstcancerförbundet att tillsätta en Ekonomiansvarig vilken skall axla ansvaret för förbundets hela ekonomiflöde.

Som Ekonomiansvarig har du helhetsansvar för Bröstcancerförbundets ekonomifunktion. Rollen är en central nyckelfunktion vilken kommer att stötta verksamheten, ledningsfunktionen och styrelsen i ekonomifrågor.

Rollen är nyinrättad vilket innebär att du får vara med och påverka, bygga upp och utveckla förbundets totala ekonomifunktion. I dag sköts förbundets ekonomi av extern aktör. En viktig del i övertagandet och uppbyggnadsprocessen av förbundets ekonomi är att initialt upphandla och implementera system samt att skapa processer och rutiner för funktionen.

Rollen kommer att vara placerad på Bröstcancerförbundets huvudkontor som ligger centralt i Stockholm. Bröstcancerförbundet har kollektivavtal.

I dina ansvarsområden och arbetsuppgifter ingår

 • Bokslutsarbete och årsredovisning
 • Rapportering till ledning och styrelse
 • Budget- och prognosansvar
 • Uppföljning och analys av nyckeltal
 • Likviditetsplanering
 • Kontakt med revisorer, bank och myndigheter
 • Skattefrågor
 • Löpande Ad-hoc frågor och projekt inom ekonomiområdet
 • Löner, arvoden och reseräkningar
 • Löpande redovisning, fakturahantering
 • Vidareutveckling, förbättring och effektivisering av processer och verktyg för rapportering och uppföljning

Kravprofil
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande samt har några års erfarenhet av att arbeta brett med ekonomi. För att lyckas i rollen krävs goda kunskaper om lagar och förordningar som tillämpas inom ekonomiområdet. Vidare krävs erfarenhet av självständigt arbete med bokslutsprocessen. Vi lägger stor vikt vid att du är villig att arbeta såväl operativt som strategiskt med ekonomifrågor.

Meriterande
Erfarenhet av uppbyggnad av ekonomifunktion samt upphandling och implementering av system. Kunskap om organisationer med 90 konto och dess regler.

Personlighet
Som person ser vi att du är öppen, prestigelös och kommunikativ. Det är viktigt att du är noggrann och van att leverera och presentera ett genomarbetat material. Vi ser även att du har en hög analytisk förmåga, kvalitetstänk, intresse och driv att utveckla och förbättra.

Ansökan
I den här rekryteringen samabetar Bröstcancerförbundet med Harvey Nash. Du är välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till: ansokan@harveynash.se. Märk ansökan med nr ”5543”. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Ida Sternehäll, ida.sternehall@harveynash.se, 073 095 71 07. Skicka din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande.

 « Tillbaka