flerspråkig broschyr

En Bröstcancerförening för alla

Målet med projektet En Bröstcancerförening för alla är att nå ut till kvinnor som är nya i Sverige och inte behärskar svenska så bra. Bröstcancerförbundet vill informera om vikten av tidig upptäckt av bröstcancer, men också om Bröstcancerförbundet och de lokala bröstcancerföreningarna.

Bröstcancerförbundet når via projektet, med hjälp av en 6-språkig folder samt uppsökningsarbete, ut till kvinnor som lätt riskerar att missa sina mammografi-och hälsokontroller. Förutom svenska, finns foldern på engelska, turkiska, somaliska, arabiska och persiska.

Broschyren ger kortfattad information om bröstcancer, vikten av tidig upptäckt, behandling och vad bröstcancerföreningarna kan erbjuda. Beställ broschyren i Bröstcancerförbundets webbshop

Projektet marknadsförs på en mängd hemsidor, Facebooksidor, nättidningar och i radiokanaler. Appen Klämdagen, med klämskola och påminnelsefunktion, finns i dagsläget på svenska och engelska.

Varför är detta viktigt?
Många utlandsfödda kvinnor uteblir från sina mammografikallelser och/eller kommer inte i tid till vården. Bröstcancerförbundet vill informera om självundersökning och uppmana alla kvinnor att lära känna sina bröst. Något som kan vara känsligt i vissa kulturer. Tidig upptäckt räddar liv – denna livsviktiga information har alla rätt att få ta del av.