KOPPLA AV OCH LADDA OM!

Bröstcancerförbundet gör en särskild satsning på återhämtning 
eftersom det är eftersatt och vi vet att behovet är stort.

Du som är medlem i en bröstcancerförening är varmt välkommen att söka till 2018 års Må Bra-program på Masesgården finansierade av Bröstcancerförbundet
 

Om Masesgårdens Hälsohem vid vackra Siljan i Dalarna

Gemensamt för innehållet i programmen på Masesgården är samtal enskilt och i grupp, fysisk träning, meditation, avslappning, varmvattenbassängbad, vegetarisk och medveten kosthållning, samt fin natur – allt utifrån din egen dagsform. Det enda du behöver tänka på är dig själv och hur du har det. Du bor i ett fint enkelrum med dusch/wc och med helpension på Hälsohemmet Masesgården som ligger naturskönt vid Siljan, sju km väster om Leksand i Dalarna.

 

LEVA-vecka för kvinnor med spridd bröstcancer

Du som lever med spridd bröstcancer är välkommen att söka till detta program. Du är aktiv i livet men går på ständiga kontroller och behandlingar. Syftet med veckan är återhämtning, gemenskap, inspiration och att fylla på energi i både kropp och själ. Du ingår i en grupp med andra i liknande situation. Programmet har funnits sedan 2010 och är mycket uppskattat. Bröstcancerförbundet står för program, kost och logi. Du betalar för resan plus en egenavgift på 1500 kr*. Programmet är söndag em–fredag em.

AKTUELLA DATUM UNDER 2018: 26-31 maj, 19-24 augusti, 15-20 september, 4-9 november. LÄNK TILL ANSÖKAN


MITT I LIVET-vecka för kvinnor 
med kurativ bröstcancer
TYVÄRR INGA LEDIGA PLATSER KVAR UNDER 2018!

För dig som är färdigbehandlad och läker efter din bröstcancer. Återhämtning sker i grupp med max 12 deltagare och idén är att hitta tillbaka till energi i både kropp och själ. Syftet är att under professionell vägledning få hjälp att hitta tillbaka till uthållighet och aktivt liv. Bröstcancerförbundet står för program, kost och logi för fyra deltagare per tillfälle. Du betalar för resan plus en egenavgift på 1500 kr*. Programmet är söndag em–fredag em.

AKTUELLA DATUM UNDER 2018: 18-23 mars, 8-13 april, 6-11 maj, 24-29 juni, 23-28 september, 18-23 november. LÄNK TILL ANSÖKAN

 

Kursledare & kontakt

För att kunna ansöka till programmen ska du vara medlem i en bröstcancerförening. Kursledare för samtliga program är Carolina Welin, MOW Hälsa, med lång erfarenhet av rehab och återhämtning i samband med bröstcancerdiagnoser.

Vill du veta mer om programmen kan du kontakta Carolina på carolina.welin@mow.se eller mobilen 070-651 10 90.

För praktiska frågor, mejla asa.sederholm@brostcancerforbundet.se.

 

*) Du har möjlighet att söka medel till egenavgift och resa för programmen ur Bröstcancerfonden om du behöver. Bifoga då din senaste inkomstdeklaration tillsammans med ansökningsblanketten.