Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Få stöd

Trots en förstående familj och omtänksamma vänner kan den som fått bröstcancer känna sig ensam och oförstådd i sin situation. Omgivningen har ofta svårt att förstå de fysiska och psykiska problem som bröstcancer innebär. Att få tala med någon som själv har genomgått bröstcancerbehandling är ofta ett värdefullt stöd.

Bli medlem - Få råd och stöd!

Kontakta någon av våra föreningar nära dig!
Välj förening

Fråga våra specialister

  • Drabbad eller anhörig? Fråga oss
  • Du som frågar är naturligtvis helt anonym
  • Personligt svar
Gunilla Christenson
ÖVERLÄKARE OCH BRÖSTKIRURG, FALUN LASARETT, DALARNA.
Elisabet Lidbrink
Överläkare och onkolog, Radiumhemmet, Karolinska Sjukhuset, Stockholm

Vad funderar du kring?

Skickar fråga

Frågor & svar

Här lagras alla frågor och svar som publicerats. Använd sökformuläret för att hitta det du söker eller bläddra dig fram.

Svullet bröst med rodnad

2018-09-04
Jag är en kvinna på 22 år, som haft en knöl i bröstet i flera år. Har reflekterat över detta, men tänkt att det inte kan vara cancer under så många år. Det bröstet med knölen är märkbart större, och blir långsamt större och större. Säkert 2 kupstorlekar större än det andra. Nu när jag blivit gravid så är det "vanliga" bröstet normalt ömt, medans det problematiska bröstet är enormt svullet och gör ont dygnet runt. Kliar jag på bröstet så blir det blåmärken och kraftig rodnad med spår av blod. Hela vårtgården har blivit större och blivit blålila, men bara problembröstet. Detta skapar stor oro, men vågar inte söka vård då jag prioriterar barnets hälsa före röntgen.
Svullet bröst med rodnad

Återfall i bröstcancer inom ett år - trippel negativ bröstcancer

2018-09-04
Hej! Har genomgått behandling av trippel negativ bröstcancer 2016/2017. Cellgifter EC dostät 4 ggr och Docetaxel dostät 4 ggr som minskade tumören rejält. Därefter operation (tårtbit och ett antal lymfkörtlar i armhålan, endast i en körtel 6 mm samt strålning (25 tillfällen). Har fått ett återfall 1 år efter avslutad strålning i samma bröst. Nya cellgifter och operation där man beslutat att ta bort bröstet. Kan man minska risken för återfall om även det andra bröstet tas bort?
Återfall i bröstcancer inom ett år - trippel negativ bröstcancer

Infiltration av blodkärl?

2018-09-04
Hej! Opererade bort en stor tumör på 4x2 cm för två sedan då jag var 32 år. 100 %känslig för östrogen, KI67 var på 23%, grad 2 och hade dcis grad 3. Gick med blödning från bröstet i 1 år innan det togs bort. Har en fråga kring blödning och infiltration... min onkolog sa en gång att vid återfall så är det inte längre botbart då de räknar med att det cirkulerar runt i blodet... men jag som hade blödning från bröstet... är det runt i hela blodomloppet nu då? Axillingrepp gjordes efter mastektomin och det var inga angripna lymfkörtlar... har fått cyt och går på anastrazole då jag tog bort mina äggstockar för ett år sedan för att mina östrogenproduktionen i kroppen. frågade min onkolog hur hög återfallsrisk jag har men hon sa att det är över 99 % att det i te kommer tillbaka... men kan det verkligen stämma? Är det stor risk att cancern är runt i blodet nu eftersom jag blödde från bröstet? Tacksam för svar!
Infiltration av blodkärl?

Var med och stöd oss

Hjälp oss att möjliggöra stöd och kunskapsspridning till drabbade och anhöriga.

Vill du prata med någon?

Våra föreningar kan!
Välj förening
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen hos kvinnor. Cirka 9 000 drabbas årligen i Sverige. Cancer är en individuell sjukdom.
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss