Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Frågor & svar

Svullet bröst med rodnad

2018-09-04
Jag är en kvinna på 22 år, som haft en knöl i bröstet i flera år. Har reflekterat över detta, men tänkt att det inte kan vara cancer under så många år. Det bröstet med knölen är märkbart större, och blir långsamt större och större. Säkert 2 kupstorlekar större än det andra. Nu när jag blivit gravid så är det "vanliga" bröstet normalt ömt, medans det problematiska bröstet är enormt svullet och gör ont dygnet runt. Kliar jag på bröstet så blir det blåmärken och kraftig rodnad med spår av blod. Hela vårtgården har blivit större och blivit blålila, men bara problembröstet. Detta skapar stor oro, men vågar inte söka vård då jag prioriterar barnets hälsa före röntgen.
Svullet bröst med rodnad

Återfall i bröstcancer inom ett år - trippel negativ bröstcancer

2018-09-04
Hej! Har genomgått behandling av trippel negativ bröstcancer 2016/2017. Cellgifter EC dostät 4 ggr och Docetaxel dostät 4 ggr som minskade tumören rejält. Därefter operation (tårtbit och ett antal lymfkörtlar i armhålan, endast i en körtel 6 mm samt strålning (25 tillfällen). Har fått ett återfall 1 år efter avslutad strålning i samma bröst. Nya cellgifter och operation där man beslutat att ta bort bröstet. Kan man minska risken för återfall om även det andra bröstet tas bort?
Återfall i bröstcancer inom ett år - trippel negativ bröstcancer

Infiltration av blodkärl?

2018-09-04
Hej! Opererade bort en stor tumör på 4x2 cm för två sedan då jag var 32 år. 100 %känslig för östrogen, KI67 var på 23%, grad 2 och hade dcis grad 3. Gick med blödning från bröstet i 1 år innan det togs bort. Har en fråga kring blödning och infiltration... min onkolog sa en gång att vid återfall så är det inte längre botbart då de räknar med att det cirkulerar runt i blodet... men jag som hade blödning från bröstet... är det runt i hela blodomloppet nu då? Axillingrepp gjordes efter mastektomin och det var inga angripna lymfkörtlar... har fått cyt och går på anastrazole då jag tog bort mina äggstockar för ett år sedan för att mina östrogenproduktionen i kroppen. frågade min onkolog hur hög återfallsrisk jag har men hon sa att det är över 99 % att det i te kommer tillbaka... men kan det verkligen stämma? Är det stor risk att cancern är runt i blodet nu eftersom jag blödde från bröstet? Tacksam för svar!
Infiltration av blodkärl?

Röntgas det rekonstruerade bröstet?

2018-08-21
Jag opererade bort mitt vänstra bröst och fick en rekonstruktion. När jag hade återbesök på mammografi röntgades bara det högra bröstet. Betyder det att det inte finns någon risk att cancertumörer uppstår i det rekonstruerade bröstet?
Röntgas det rekonstruerade bröstet?

Olika cancer i tumör och metastas?

2018-08-21
Om man har fått diagnos bröstcancer med lymfkörtelmetastas, kan det vara en sort i bröstet och en annan i lymfkörtel?
Olika cancer i tumör och metastas?